top of page

NASTUP NA MEĐUNARODNOM TRIJENALU PROŠIRENIH MEDIJA

Trijenale proširenih medija, multimedijalne umetnosti i umetnosti novih medija je umetnička manifestacija međunarodnog karaktera koja ima zadatak da javnosti predstavi nove tendencije na savremenoj umetničkoj sceni u oblasti proširenih medija i intermedijalnih umetničkih oblika. Trijenale je otvoreno za nove umetničke koncepcije, pravce, pokrete, metodologije, primenu informacijskih i komunikacijskih tehnologija u umetnosti i inovativne pristupe umetnosti.

 

Odlomak preuzet iz raspisa konkursa. 

Trijenale 2019. održavalo se od 16. 04. - 13.05. u Beogradu, u UP "Cvijeta Zuzorić" i Galeriji ULUS, TransformArt galeriji, KC Grad-u, Imact Hub-u, kao i drugim prostorima u Beogradu i Srbiji. Organizator Trijenala je Udruženje likovnih umetnika Srbije (ULUS).

Urbanium tim u saradnji sa timovima "Konektor" i "Prostorne recepture" kvalifikovao se da izlaže 2 rada u okviru tematske celine ŽARDINJERA koju je koncipirao Vojislav Klačar. Autorski tim je za svoj rad definisao kao grupni kombinovani projekat pod nazivom "O javnim prostorima ISPOČETKA" koji je u vidu samostalnog autorskog predstavljanja postavljen u TransformArt galeriji od 12-13.05.2019. godine.

 

Autorski tim: Ana Zorić, Miloš Kostić, Desire Tilinger, Jovana Vidaković, Fedor Jurić, Tihomir Dičić, Bogdan Đokić i Urbanium tim (Natalija Bogdanović, Aleksa Đurić, Marija Simović, Petar Simović)
 

 

GALERIJA
Foto credits: Ana Zorić, Natalija Bogdanović, Aleksa Đurić
 

bottom of page